Hur får kycklingar syre till sina muskler?

Plugget avslutat för dagen! Jag fick en fundering på föreläsningen också... Kött som är rött innehåller mycket myoglobin, det är alltså det som färgar köttet rött. Alltså får kyckling väldigt dåligt med syre till musklerna, eftersom myoglobinet transporterar syret inom muskeln. Vad tror ni? Har kycklingar myskler av annan sort eller har de så bra muskler att de inte behöver syre transporterat till dem? hehe... fundera på det? Eller så bör jag fundera igen. Det kanske är jag som inte tänkt igenom detta riktigt?
Hur som helst är det kasst väder ute. Det är underkylt regn som smärtar mot ansiktet! Och självklart passade jag på att pigga upp detta trissta väder med pälsmössa nr:4!




Hejdå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0